11 idei și trucuri pentru o amenajare inspirată a curții

936
11 idei și trucuri pentru o amenajare inspirată a curții

O curte frumos amenajată înseamnă atenție la detalii, mai ales dacă vorbim despre un spațiu foarte amplu. Ca să te bucuri de o curte minunată, există câteva mici trucuri pe care ar trebui să le știi. Află care sunt acestea ca să îți poți pune în valoare grădina.

Amenajează aleile grădinii cu piatră naturală

Pentru a amenaja spațiul în acest fel trebuie să decopertezi zonele acoperite cu asfalt sau beton, așa că s-ar putea să ai nevoie de o mașină de tăiat asfalt. După ce ai curățat zona respectivă, vei putea folosi pavaje, pași de ardezie sau pavele cu care să îți înfrumusețezi aleile. 

Folosește lămpi de grădină pentru un efect special

Serile pot fi mai plăcute atunci când grădina ta este luminată cu ajutorul unor lămpi reîncărcabile la lumina solară. Poți alege diferite forme de lămpi de sine stătătoare sau poți alege modelele încorporate în diferite decorațiuni pentru grădină.

Împrejmuiește zonele cultivate folosind garduri din lemn

Lemnul este un material deosebit de frumos, iar folosirea sa în cadrul curților contribuie la imaginea de ansamblu. Folosește mici garduri decorative pentru decorarea spațiilor cultivate sau vopsește-le în nuanțe pastelate pentru un strop de culoare în grădina ta. 

Amenajează terasa cu mobilier de grădină

Indiferent de stilul pe care îl alegi pentru grădina ta, nu ai cum să dai greș cu mobilierul de grădină. Poți folosi băncuțe de odihnă, mese și scaune din lemn, metal sau piatră, amenajate astfel încât să contribuie la frumusețea grădinii tale.

Construiește-ți un mic spațiu de odihnă

Într-o zonă mai retrasă a curții tale îți poți instala un hamac în care să te retragi atunci când vrei un plus de relaxare. Dacă nu ai copaci sau un suport de care să prinzi hamacul, atunci poți instala un leagăn de grădină. 

Construiește un grătar de grădină

Dacă vrei să primești oaspeți în grădină și să vă bucurați împreună de momente cu adevărat minunate, construirea unui grătar te va ajuta să creezi un cadru perfect. Achiziționează cărămidă, adeziv și piatră naturală și construiește un grătar de grădină care să constituie piesa centrală a oricărei întâlniri cu prietenii.

Instalează gazon în jurul locuinței

Dacă îți place să te bucuri de verdele naturii, atunci instalarea unei porțiuni generoase de gazon în curtea ta este exact soluția potrivită. Poți alege gazonul pretăiat, gata pentru a fi așezat pe sol, sau poți opta pentru semințe de gazon, care odată plantate, se vor transforma în paradisul tău verde.

Optează pentru gard viu

Gardul viu este o soluție deosebită de amenajare, care îți permite să exploatezi la maximum frumusețea curții tale.

Atenție la aglomerarea spațiilor

Una dintre regulile de amenajare a grădinilor și a curților are legătură cu poziționarea  elementelor decorative. Încearcă pe cât posibil să nu aglomerezi spațiile pentru a păstra un aspect cât mai simplu și cât mai atractiv al acestora.  

Realizează o amenajare fluidă a materialelor

Uneori, este recomandat să creezi diferite jocuri vizuale cu ajutorul materialelor de construcții. Instalează o fântână arteziană sau un mic iaz, folosește pietriș și piatră naturală pentru zonele adiacente acestor elemente și eventual construiește mici podețe din lemn. 

Folosește diferite obiecte de decor

Vazele sau ghivecele supradimensionate pot fi o soluție deosebită de amenajare, mai ales dacă dispui de o curte mare. Alege cu grijă aceste elemente în funcție de dimensiunile și de forma grădinii tale.

Felul în care îți amenajezi curtea contribuie la o stare generală de confort, atât din punct de vedere vizual cât și funcțional. Alege elementele care ți se potrivesc, decorează cu gust și bucură-te din plin de frumusețea spațiului.

agentie SEO & promovare eficienta online Botosani