4 recomandări pentru amenajarea unei băi mici

602
4 recomandări pentru amenajarea unei băi mici

Atunci când sunt realizate amenajările interioare ale unui spațiu, problemele apar în cazul băilor mici, care nu permit uneori toate ideile moderne de design interior. Totuși, în ciuda spațiului redus, chiar și băile mici pot fi puse în evidență, iar despre soluțiile pe care le ai la îndemână din acest punct de vedere discutăm în cele ce urmează. 

Alege o cabină de duș în loc de cadă

Principala problemă de amenajare a băilor mici este lipsa spațiului. Dacă privim în trecut, băile mici de apartament erau dotate standard cu o chiuvetă, o toaletă și o cadă, adesea destul de generoasă. Trecerea la cabine de duș s-a făcut relativ recent, în primă fază aceste produse cucerind piața prin aspectul lor modern. 

Dincolo de aspect însă, cabinele de duș oferă avantajul eficientizării spațiului, deoarece acestea se dispun pe verticală și astfel ocupă mult mai puțin loc față de o cadă normală. 

Primul aspect, așadar, atunci când vrei să amenajezi o baie mică este să ai în vedere eliminarea căzii și înlocuirea cu o cabină de duș. Cabinele de duș sunt mult mai eficiente și se montează cu ușurință. În vreme ce unele pot ajunge la nivelul tavanului, necesitând fixare, altele sunt predefinite ca dimensiune și nu necesită deloc intervenții la nivelul tavanului. 

Cada obișnuită poate fi scoasă la fel de ușor, singura dificultate întâlnită fiind la nivelul greutății acesteia. În general căzile din apartamente de bloc sunt realizate din fontă, un material rezistent, durabil și cu o greutate considerabilă. 

Alege elemente de baie suspendate

Pentru a câștiga mai mult spațiu, cel puțin din punct de vedere vizual, poate fi o soluție eficientă să optezi pentru elemente de utilare suspendate. Acestea îți vor permite să amenajezi mult mai ușor spațiul din zona inferioară, aceasta nemaifiind la fel de aglomerată. 

Poți utiliza un WC suspendat sau un lavoar pe blat, ambele soluții permițându-ți o curățare mai facilă a spațiului și un aspect mult mai organizat al băii.

În același registru poți opta pentru mobilier de baie suspendat, în locul celui cu pozare pe pardoseală, deoarece acesta te va ajuta să eficientizezi spațiul în plan vertical, în loc să înghesui toate obiectele la nivel inferior. Poți opta pentru dulapuri cu pozare peste mașina de spălat sau dulapuri cu pozare pe perete, cum ar fi dulăpioarele cu oglinzi. 

Alege un sistem de iluminat eficient

Iluminatul în baie joacă un rol foarte important, deoarece baia este spațiul în care desfășurăm toate procesele care țin de igienă. De la un simplu machiaj la aranjarea părului, fiecare dintre acestea necesită o lumină potrivită. De aceea, poți opta pentru corpuri de iluminat principale, cum ar fi aplicele și de asemenea poți alege corpuri de iluminat secundare, cum ar fi o oglindă iluminată sau spoturi dispuse în zona oglinzilor. 

Folosește oglinzi pentru decorare

Oglinzile sunt una dintre cele mai bune opțiuni pentru amenajarea băilor. Pe lângă faptul că avem nevoie de oglinzi pentru a ne realiza procesele zilnice de îngrijire, oglinzile mai au și un rol important în ceea ce privește obținerea unei senzații de spațiu extins. Practic, faptul că o oglindă reflectă imaginile poate ajuta foarte mult, deoarece spațiul va arăta mai amplu, iar baia va părea mai spațioasă.

Folosește oglinzi pentru ușa băii ori pentru dulapuri sau plachează pereții cu corpuri mari de oglindă, pentru ca acestea să reflecte cât mai bine lumina și imaginea totală a băii. Pentru un efect cât mai vizibil optează pentru culori deschise la nivelul plăcilor ceramice folosite pentru amenajare sau la nivelul vopselei aplicată pe tavan și suprafața de perete. 

Amenajarea băilor mici nu mai constituie o problemă în prezent, deoarece aceste soluții te pot ajuta să te bucuri de un spațiu estetic, potrivit nevoilor tale. Alege ceea ce consideri că s-ar potrivi băii tale și bucură-te de un spațiu deosebit în care să domnească intimitatea și confortul.

agentie SEO & promovare eficienta online Botosani