5 lucruri pe care să nu le faci când alegi pariuri virtuale

529
5 lucruri pe care să nu le faci când alegi pariuri virtuale

Pariurile virtuale reprezintă o alternativă viabilă pentru bettingul real. Datorită evoluției graficii și programării, sporturile virtuale recreează fidel evenimentele sportive reale. Chiar dacă sportivii și echipele sunt deseori fictivi, senzațiile pe care ți le oferă sunt la fel de intense ca în cazul unor competiții reale. Pariatul pe sporturile virtuale nu este dificil, însă trebuie să ai o abordare corectă. Citește în continuare și descoperă cinci lucruri pe care nu trebuie să le faci în momentul în care alegi pariurile virtuale. 

Nu te limita la un singur tip de sport

Dacă pui pariuri virtuale la Winner sau altă agenție, cu siguranță, știi că ai la dispoziție mai multe tipuri de sporturi virtuale pe care poți să pariezi. Poți încerca motociclismul, și cursele de cai sau de ogari, de exemplu. Nu te limita la un singur sport pentru că fiecare are propriile opțiuni de pariere care merită încercate. Varietatea previne plictiseala și te ajută să te destinzi. 

Nu face strategii

Strategiile de pariere sunt utile în bettingul real, unde statisticile, forma, condițiile meteo, istoricul confruntărilor și alți factori contează. Însă în sporturile virtuale, rezultatul depinde de un generator de numere aleatorii. Practic, totul ține de noroc. Cotele echipelor arată, într-adevăr, că unele echipe sunt programate să aibă șanse mai mari de câștig, dar nu te baza pe ele. Poți să consideri pariurile virtuale ca pe un amestec între jocuri de noroc și pariuri sportive. Așadar, nu construi strategii pe baza echipelor, jucătorilor sau altor aspecte.

Nu încerca să identifici tipare

Unii pariori cred că sporturile virtuale se desfășoară după un anumit tipar. Altfel spus, ei încearcă să identifice o anumită repetare a acțiunilor care ar putea indica un anumit rezultat. Adevărul este însă că nu există niciun tipar de desfășurare a evenimentelor sportive virtuale. După cum am spus mai sus, totul depinde de hazard. Fiecare eveniment sportiv se generează în momentul desfășurării, astfel că nu ai cum să prevezi ce se va întâmpla. Fiecare meci sau cursă este unică, ceea ce îți oferă șansa să te bucuri de fiecare dată de o confruntare nouă. 

Nu miza mai mult decât îți permiți

Pariurile virtuale sunt distractive și pot să te facă să pui mize mari. Stabilește-ți un buget de joc și adaptează-te la el, altfel, distracția se termină rapid. În general, se recomandă mizarea a 1-5% din buget pe un pariu. Alocă pentru betting și jocuri de noroc doar bani care îți prisosesc. Dacă după ce ai pierdut o sumă îți faci griji sau ți-ai destabilizat situația financiară, înseamnă că pariezi prea mult. 

Nu paria excesiv

Pariurile virtuale sunt la fel de atractive precum pariurile sportive și jocurile de noroc. Timpul trece repede când te simți bine, dar acest lucru poate să se întoarcă împotriva ta. Dacă petreci prea mult timp la pariurile virtuale, s-ar putea să neglijezi alte activități necesare. Stabilește-ți un program de pariat și respectă-l. Stai cu ochii pe ceas sau setează o alarmă, dacă pariurile virtuale îți acaparează atenția. 

Nu paria emoțional, încercând să recuperezi pierderi sau să câștigi o sumă uriașă. Evită pariurile virtuale și orice alt joc de noroc dacă ai consumat alcool, ești agitat sau nervos. Reține că pariurile virtuale sunt doar un hobby, deci nu trebuie să le acorzi multă importanță. 

Dacă te gândești des la pariuri virtuale sau pierzi controlul când pui beturi, înseamnă că ai o problemă. Discută cu apropiații și apelează la un specialist, dacă este cazul. Dependența de jocuri de noroc afectează un procent mic de jucători, dar acest lucru nu înseamnă că nu ești expus riscului. 

Pariurile virtuale sunt un hobby care îți oferă satisfacții dacă eviți cele cinci lucruri pe care le-am prezentat mai sus.