5 tipuri de corecții ce pot fi realizate prin rinoplastie

253
5 tipuri de corecții ce pot fi realizate prin rinoplastie

Rinoplastia este una dintre cele mai populare operații estetice la nivel mondial. În fiecare an se realizează aproximativ 830.000 de intervenții cosmetice la nivelul nasului, iar 75% dintre acestea au loc în rândul femeilor [1].

Deși, de cele mai multe ori, rinoplastia are la bază motive pur cosmetice, precum modificarea aspectului și a proporțiilor nasului, această intervenție poate avea și un rol funcțional. Iată care sunt principalele tipuri de corecții care se pot realiza prin rinoplastie.

Redimensionarea nasului

Unul dintre cele mai populare motive pentru care pacienții apelează la rinoplastie este dorința de a modifica dimensiunile nasului. De cele mai multe ori, scopul este micșorarea nasului, însă există și cazuri în care o ușoară mărire a acestei zone poate echilibra proporțiile feței.

Dacă optezi pentru operația de rinoplastie în cadrul clinicii Cosmedica, vei avea parte mai întâi de o consultatie amănunțită în cadrul careia chirurgul estetician îți va analiza cu atenție structura feței și forma naturală a nasului. Acest pas este esențial pentru a determina dacă ai nevoie de o redimensionare și care ar fi abordarea potrivită nevoilor tale.

Modificarea unghiului dintre nas și buza superioară

Unghiul pe care nasul îl creează în raport cu buza superioară influențează aspectul profilului tău. În cazul în care acest unghi este prea mare sau prea mic, operația de rinoplastie poate restabili echilibrul feței. Un plan de tratament personalizat ce ține cont de poziția nasului atât în raport cu buzele dar și față de frunte te va ajuta să înțelegi mai bine ce rezultate poți obține.

Remodelarea vârfului nasului sau a punții nazale

Un vârf nazal proeminent, prea rotunjit sau prea ascuțit este un motiv adesea menționat de către pacienții care își doresc remodelarea nasului. Operația de rinoplastie poate modifica partea cartilaginoasă de la vârful nasului pentru a crea un aspect cât mai natural și bine definit.

De asemenea, această intervenție poate corecta diverse denivelări de la nivelul punții nazale pentru că aceasta să capete un aspect cât mai neted și drept.

Refacerea simetriei nărilor

O asimetrie la nivelul nărilor influențează atât aspectul nasului dar și funcționalitatea sa. Dacă o nară este mai mare decât cealaltă, este posibil să apară diverse probleme de respirație. Singura modalitate de a corecta acest aspect este prin intermediul operației de rinoplastie.

Corectarea deviațiilor și a obstrucțiilor nazale

Atât deviația de sept cât și anumite deformări prezente de la naștere sau apărute în urma unor traumatisme pot cauza nas înfundat, apnee în somn, sforăit sau alte dificultăți de respirație.

Atunci când tratamentul medicamentos nu este suficient, rinoplastia poate fi următorul pas recomandat de către medic. Intervenția chirurgicală permite ajustarea anumitor structuri interne ale nasului, astfel încât pacientul să poată respira normal, fără efort.

Această intervenție chirurgicală are loc sub anestezie generală, folosind o mică incizie la baza nasului, care nu se va mai observa după ce procesul de vindecare s-a încheiat. Fie că iei în considerare rinoplastia pentru a-ți îmbunătăți respirația sau din motive strict estetice, un medic specializat în chirurgie estetică te poate ajuta să înțelegi mai bine ce presupune operația și la ce să te aștepți.

Mihai Chertif

Dr. med. Priv. Mihai Chertif M.D.
Chirurgie plastică și estetică
Administrator Clinica Cosmedica Baia Mare
www.cosmedica.ro
https://www.instagram.com/clinică.cosmedica/

 

 

Surse informative: [1] ISAPS International Survey on Aesthethic/Cosmetic Procedures, Accesat pe 5 Dec. 2022.

Shaye, David A. “Thinking about Rhinoplasty? – Harvard Health.” Harvard Health, Harvard Health, 6 Mar. 2019, Accesat pe 5 Dec. 2022.

agentie SEO & promovare eficienta online Botosani