6 sfaturi pentru curățarea mașinii în interior

384
6 sfaturi pentru curățarea mașinii în interior

Dacă adori să șofezi și vrei ca aspectul mașinii tale să fie cât mai atractiv, trebuie să te asiguri că urmezi o rutină corectă de îngrijire a acesteia. Fie că deții un automobil low-cost sau un model de lux, ca să te bucuri de fiecare călătorie este important ca interiorul să fie tot timpul igienizat și bine organizat. Curățarea atentă a vehiculului îți va garanta un mediu sănătos, armonios și plăcut, precum și un confort sporit. Așadar, ia în considerare câteva sfaturi care te vor ajuta să elimini în mod eficient murdăria din interiorul mașinii:

  • Folosește aspiratorul pentru o curățare în profunzime

Ca să îndepărtezi praful, scamele, părul de animale sau orice alte resturi din habitaclu ai nevoie de un aspirator profesional. Ai grijă să ții la îndemână capetele înguste ale acestuia, ca să reușești să aspiri spațiile dintre scaune ori dintre banchetă și perne, îmbinările și colțurile. Folosește peria specială de tapițerie pe care o include aspiratorul ca să ajungi chiar și în locurile cel mai greu accesibile.

  • Identifică și tratează petele de pe tapițerie

Chiar dacă ți se pare o idee bună să speli întreaga tapițerie, trebuie să știi că apa în exces este o modalitate sigură de a distruge interiorul mașinii. Prin urmare, cel mai bine ar fi să identifici și să elimini fiecare pată, în funcție de materialul din care este confecționată tapițeria. Astfel, pentru varianta textilă poți utiliza soluții de curățare din comerț, amestecuri din apă, detergent de vase și oțet, apă și bicarbonat de sodiu sau detergent de rufe și apă fierbinte.

Petele de pe tapițeria din piele se îndepărtează cu pastă de dinți, acetonă, alcool sanitar ori o soluție formată din apă, oțet de vin și detergent de vase.

  • Curăță mocheta cu o soluție profesională

Este extrem de important să acorzi o atenție deosebită mochetei din interiorul automobilului. După o aspirare temeinică, diluează o soluție profesională de curățare auto, dedicată materialelor textile, în apă caldă. Aplică amestecul pe toată suprafața cu o perie și lasă-l să acționeze cel puțin 5 minute. Nu uita de mocheta din portbagaj deoarece și aceasta acumulează foarte multă murdărie. Mai departe, cu o lavetă din microfibră înmuiată în apă rece și bine stoarsă, clătește cu grijă toate zonele.

După uscarea completă a mochetei, de preferat ar fi să folosești covorașe auto dedicate pentru protejarea podelei. Totodată, evită deteriorarea mochetei cu ajutorul tăvițelor pentru portbagaj.

  • Realizează mișcări într-un singur sens pe plafon

Una dintre etapele delicate ale curățeniei din interiorul autoturismului ține de îngrijirea plafonului. Acesta este alcătuit din mai multe straturi, printre care și unul de burete, de care este lipit materialul textil. Pentru îndepărtarea prafului nu trebuie să utilizezi aspiratorul, ci doar o lavetă din microfibră sau o perie moale. Dacă sunt pete pe plafon, utilizează o soluție de curățare, dar nu insista cu frecatul. Pulverizează puțin pe partea curată a lavetei și șterge ușor petele. Dacă te gândești să aplici soluție pe întreaga suprafață, evită să folosești prea multă ca să nu generezi umezeală în plafon și freacă ușor, într-un singur sens, pentru un aspect uniform.

  • Prima dată șterge suprafețele de plastic doar cu apă

Fie că ai aspirat sau nu și zonele acoperite de plastic din interiorul mașinii, înainte să aplici produse specifice de curățare și tratare, șterge fiecare zonă cu o cârpă moale și apă călduță. Curăță bordul și suprafețele din plastic cât mai bine, iar apoi îndepărtează umezeala cu o lavetă uscată, executând mișcări circulare. După ce totul este curat și uscat, poți folosi și o soluție care să ofere mai mult luciu părților respective.

  • Evită aplicarea substanțelor cu destinație specifică pe zonele vitrate

Parbrizul, geamurile, luneta și oglinzile sunt esențiale la condus. Însă, acestea nu se curăță cu substanțe de curățat care au o altă destinație specifică. Cel mai bine este să utilizezi o soluție specială pentru suprafețele vitrate, care să conțină alcool sau oțet, din comerț ori realizată în casă. Încearcă să cureți geamurile în două direcții, și anume pe interior șterge orizontal, iar pe exterior vertical. În felul acesta vei putea identifica mai ușor urmele inestetice care rămân uneori la curățare. 

La finalul operațiunii de curățare a interiorului, de preferat ar fi să lași mașina cu ușile deschise pentru puțin timp, astfel încât să se aerisească în mod corespunzător!

agentie SEO & promovare eficienta online Botosani