7 obiecte de birotică necesare într-o firmă de contabilitate

1045
7 obiecte de birotică necesare într-o firmă de contabilitate

Produsele de birotică și papetărie sunt obiecte ce nu pot lipsi dintr-o firmă de contabilitate. Fiecare astfel de piesă are rolul său esențial, care va ajuta la buna organizare a documentelor specifice domeniului. Deși tehnologia a luat avânt, iar computerele au devenit de bază inclusiv în acest tip de activitate, un birou unde lucrează un contabil trebuie dotat întotdeauna corespunzător, cu accesorii menite să-i ușureze munca. 

De la formulare tipizate, chitanțiere și până la pixuri și post-ituri, toate aceste lucruri sunt absolut necesare într-o firmă de contabilitate. Vei găsi mai jos o listă cu cele mai uzuale obiecte de care orice contabil are nevoie: 

Pixuri și creioane

Deși imprimanta și tonerul par a fi soluția oricărei probleme într-un birou, rolul pixului și al creioanelor nu trebuie neglijat. Motivul? Micile notițe pe foaia de hârtie sunt de cele mai multe ori indispensabile pentru contabili.

Topuri de hârtie

Un stoc semnificativ de topuri de hârtie ar trebui să existe în orice firmă de contabilitate. Hârtia va fi necesară inclusiv pentru scrisul de mână și îndeosebi pentru a putea utiliza imprimanta. Facturi, formulare tipizate, chitanțe, foi de parcurs, procese verbale sau deconturi, toate acestea necesită hârtie, iar topurile de rezervă vor salva întotdeauna situația. 

Calculatoare de mână

Deși computerele nu lipsesc din niciun tip de companie, contabilii vor avea întotdeauna pe birou un calculator de mână. Adesea, formulele matematice sunt completate de calcule făcute manual de oamenii care lucrează permanent cu cifre, cum sunt contabilii. Un astfel de accesoriu reprezintă un obiect necesar în orice firmă de contabilitate. 

Cutii pentru organizarea actelor contabile 

Foarte multe dosare, contracte, facturi sau chitanțiere au nevoie de organizare și de arhivare. E important ca orice contabil să știe unde să găsească un dosar vechi, fie el de acum un an sau cinci ani. Din acest motiv, cutiile pentru sortarea actelor contabile sunt absolut necesare. Pot fi ordonate alfabetic sau pe an, în funcție de nevoile fiecărei companii. De asemenea, pentru că arhiva poate deveni neîncăpătoare, o parte din ea poate fi mutată în mediul digital după un anumit timp. În acest caz, actele care conțin informații personale sau date confidențiale nu trebuie sub nicio formă să ajungă la gunoi. Ele trebuie distruse, iar cea mai simplă și eficientă metodă este utilizarea unui distrugător de hârtie. În funcție de volumul actelor, fiecare firmă de contabilitate trebuie să aibă cel puțin un astfel de dispozitiv. Există diferite modele de distrugătoare pentru documente marca Fellowes care au capacitatea de a distruge în mod automat până la 100 de coli. 

Calendare și post-ituri

Tot din categoria accesoriilor pentru birou fac parte și calendarele și post-iturile. Fiecare contabil care emite facturi sau completează grile de salarizare are nevoie să știe data lunii. De asemenea, micile însemnări pot fi făcute simplu și eficient pe hârtiile lipite pe dosar sau pe o foaie. 

Agende pentru planificare

Deși sunt disponibile și în format digital, agendele pe hârtie sunt în continuare folosite de către persoanele care lucrează în contabilitate. La fiecare început de an, agendele pentru planificare nu trebuie să lipsească. Acestea pot fi inclusiv inscripționate cu datele firmei și reprezintă adesea obiectul personal în care un contabil găsește absolut orice informație de care a avut nevoie la un moment dat. 

Obiectele de birotică, de la pixuri, post-ituri sau chiar markere și evidențiatoare pot părea lucruri banale. Eficiența și necesitatea lor vor ieși la iveală abia atunci când este nevoie de ele și lipsesc total. Acesta este unul dintre motivele pentru care mai ales în birourile unei firme de contabilitate ele nu trebuie să lipsească.