ALEGERI SĂNĂTOASE: Detergenți de rufe organici

1565
detergenti-de-rufe-organici

Pe măsură ce lumea dorește să evite aditivii chimici și efectul negativ pe care îl au asupra sănătății și mediului, este important să recunoaștem produsele care sunt făcute din ingrediente naturale, fără a le limita utilitatea. Detergenții de rufe naturali și organici nu conțin fosfați, cloruri, vopsele sau alte substanțe chimice dăunătoare . Totuși ei înlătură în mod eficient murdăria și petele în timp ce păstrează țesăturile proaspete și strălucitoare.

Mulți detergenți disponibili astăzi sunt fabricați din aditivi nocivi cum ar fi înălbitorul, enzimele, etc. Chiar și după clătire, aceste iritante pot lăsa reziduuri pe haine care dăunează culorii și texturii în timp. Pe lângă faptul că afectează calitatea și culoarea îmbrăcămintei și a lenjeriei, aceste substanțe chimice pot provoca iritarea pielii, declanșează alergii și alte efecte negative asupra sănătății.

Petrolul și fosfatul, ingrediente atât de comune în detergenții tradiționali cât și agenții potențiali cu efecte adverse asupra sănătății nu se găsesc în detergenții naturali sau organici. Aceștia utilizează doar agenți derivați din plante și enzime pentru a elimina murdăria și petele la fel de eficient ca orice marcă tradițională. Astfel, aceștia nu au un risc sporit de iritare a pielii și sunt mult mai siguri pentru mediu.

Preocuparea pentru pielea iritată este și mai mare pentru cei cu copii. Pielea bebelușului este foarte delicată și este predispusă la erupții și iritații. Dacă pielea este în contact permanent cu îmbrăcămintea și lenjeria de corp care au fost tratate cu substanțe chimice iritante, acest lucru poate agrava aceste simptome. Chiar și pielea părinților poate deveni extrem de iritată după manevrarea repetitivă a rufelor putând avea mâinile foarte uscate. Utilizarea unui detergent de rufe ecologic sau organic este cea mai bună modalitate de a te proteja pe tine și pe copilul tău de aceste probleme persistente ale pielii.

Cel mai bun mod de a fi sigur că bebelușul tău va scăpa de aceste iritații cauzate de detergenți este să utilizezi un detergent de rufe 100% natural sau organic. Acesta folosește numai ingrediente naturale și este cea mai bună formulă pentru a păstra îmbrăcămintea moale, blândă și non-chimică. Detergenții organici folosesc ingrediente sigure, non-poluante și biodegradabile care sunt derivate din plante, fructe și ierburi. Aceste ingrediente sunt suficient de blânde încât să nu dăuneze pielii sensibile a unui copil, dar totuși destul de puternice în timpul spălării încât să înlăture în mod natural murdăria, petele și mirosul de pe haine.

Nu există nici un motiv să nu iei o decizie sănătoasă pentru tine, pentru copilul tău și pentru mediul înconjurător atunci când utilizezi detergenți de rufe.

Un magazin online de unde poți procura detergenți organici pentru hainele tale și ale copilului tău este www.biodiva.ro. Biodiva comercializează doar produse organice pentru îngrijirea feței, a corpului și a casei respingând categoric uleiurile derivate din petrol, coloranții sintetici, detergenții chimici și produsele testate inițial pe animale.