ALIMENTE SĂNĂTOASE: Miez de nucă pentru sănătatea ochilor

3311
Miez-de-nuca

Când vine vorba de gustări, probabil că ești de de acord că este dificil să găsești o hrană care să nu fie doar gustoasă, ci și sănătoasă în același timp. Cu toate acestea, această afirmație nu este neapărat adevărată în toate cazurile. De exemplu, când vine vorba de sănătatea ochilor, dacă cauți o gustare care să îndeplinească acest criteriu, miezul de nucă este o alegere bună. Prin urmare, dacă te-ai întrebat vreodată dacă nucile sunt bune pentru ochi, aici sunt câteva beneficii ale lor pentru o vedere mai bună:

Conținut bogat de Omega 3: Acest produs alimentar deține un nivel mai ridicat de acizi grași Omega 3 decât alte alimente. De exemplu, o serie de studii de cercetare științifică au arătat de fapt că acizii grași Omega 3 pot reduce riscul bolilor oculare legate de vârstă, cum ar fi Degenerescența maculară. Oftalmologii recomandă o dietă bogată în acizi grași Omega 3 deoarece aceștia reprezintă o modalitate bună de a susține sănătatea ochilor.

Conținut bogat de antioxidanți: Nutriționistul Rebecca Katz afirmă că nucile au de două ori mai mulți oxidanți decât alte alimente. Cercetările au fost prezentate la o întâlnire a Societății Americane de Chimie, prin care oamenii de știință au dezvăluit o analiză care susține această concluzie. Cercetătorul Joe Vinson, care a efectuat analiza, a declarat: „Nucul se situează deasupra arahidelor, migdalelor, fisticului”. Vinson a arătat că tipul de grăsime din nuci nu este un tip de grăsime saturată, ci un tip sănătos de grăsime numit grăsime mononesaturată .

Vitamine și nutrienți care susțin ochii: Acest produs alimentar este bogat în vitamina E. În cazul vitaminei E, studiile de cercetare au indicat un beneficiu derivat din acest nutrient în ceea ce privește încetinirea dezvoltării cataractei.

Conțin mare de zinc și seleniu: Nucile sunt alcătuite din zinc și, de asemenea, din seleniu. Aceste minerale esențiale joacă un rol vital în protejarea ochilor de efectele negative ale radicalilor liberi care provoacă leziuni celulelor oculare. Din acest punct de vedere, aceste minerale sunt utile în prevenirea tulburărilor de vedere legate de vârstă.

În ceea ce privește porțiile, nutriționiștii recomandă să mănânci o mână de nuci pe zi pentru a promova sănătatea ochilor și, de asemenea, sănătatea generală.

În plus, mâncând o mână de nuci pe zi, nu numai că poți proteja sănătatea ochilor, dar poți avea beneficii și în ceea ce privește pierderea in greutate. Consumul de nuci în mod moderat, zilnic, poate îmbunătăți nivelul colesterolului și nivelul trigliceridelor, susținând astfel sănătatea inimii.

Poți achiziționa miez de nucă într-un mod foarte ușor, din confortul casei tale, din magazinul online al celor de la Walnut Emba din Botoșani, www.walnutemba.com.  Aici vei găsi mai multe feluri de miez de nucă, nuci în coajă și chiar semințe de dovleac, toate fiind achiziționate de la producători locali individuali din nordul țării. Prețul unui kg de miez de nucă variază între 20 și 30 lei, iar a unui kg de nuci în coajă este de 5.5 lei.