Amenajarea terasei din fața casei

1225
Amenajarea terasei din fața casei

Terasa din fața casei poate avea foarte multe întrebuințări, indiferent de sezon: socializare, loc de joacă sau de luat masa. De fapt, unul dintre motivele pentru care oamenii iubesc să locuiască la casă este faptul că pot petrece mai mult timp afară, făcând diferite activități, iar terasa este deseori zona cea mai potrivită pentru aceste lucruri. Iată 5 idei care te pot ajuta să amenajezi cât mai frumos terasa din fața casei în funcție de forma sa.

Amenajarea unei terase circulară

Oferindu-i terasei din fața casei o formă geometrică bine definită te vei asigura că vei transforma un loc obișnuit al curții într-un colț special de relaxare, socializare și activități outdoor. Acest tip de terasă se potrivește perfect cu finisajele și dimensiunea oricărei locuințe; poți defini centrul prin pavarea unei zone circulare, aceasta fiind una din cele mai inspirate idei de amenajare a terasei.

De exemplu, poți prelungi acoperișului casei până la marginea terasei, cu încadrarea unor stâlpi de susținere din beton sau lemn și realizarea unui centru de relaxare cu un focar din piatră, respectiv o canapea circulară cu vedere către poartă și băncuțe elegante. 

Amenajare terasă pătrată

Dacă spațiul din fața casei este suficient de mare, poți opta și pentru o terasă cu formă pătrată sau chiar dreptunghiulară, alungită (dar cu linii drepte). Pentru o bună amenajare poți pune locuri de șezut în forme contrastante, respectiv prin utilizarea unor elemente similare de decor care au și destinații de uz practic. 

Ca exemplu, poți crea un gard în fața casei sau poți să amplasezi o serie de piloni de susținere pentru a delimita terasa în formă pătrată. Ulterior, te poți orienta către o măsuță generoasă, pătrată, din lemn pe care să o poziționezi lateral, la loc umbrit sau sub copacul din fața casei. De asemenea, poți alege și o serie de scaune sau tabureți împletiți, din ratan. Adaugă câteva felinare de-a lungul stâlpilor pentru a te bucura de lumină pe timpul nopții atunci când rămâi pe terasă până seara târziu. 

Amenajare terasă cu pergolă

Pergolele oferă un aer interesant oricărei terase chiar și atunci când acestea sunt amenajate în prelungirea casei. Poți opta pentru o pergolă din lemn masiv pe care să o îmbraci frumos cu plante cățărătoare și sub care să se regăsească locul de relaxare ideal în care să te oprești în timpul liber. 

Folosește lămpi sub formă de torțe pentru a împrejmui perimetrul terasei și adaugă pe terasă un șemineu, o măsuță multifuncțională, canapele și fotolii confortabile, cu linii bine definite. Poți completa colțurile terasei cu o serie de ghivece pătrate, impunătoare, din piatră și cu palmieri. 

Amenajare terasă verde

O terasă complet verde te poate ajuta să inspiri mai mult aer curat și să te bucuri mai mult de natură, de timpul pe care îl petreci afară. Astfel, poți delimita terasa de casă prin arbuști tunși sub formă dreptunghiulară; de la streașina casei și în vecinătatea acesteia poți amplasa multe plante verzi sau ghivece pline cu flori. Poți include în decor și o băncuță, o măsuță din lemn sau un covor de vegetație în detrimentul unor pavaje tradiționale pentru terasă. 

Amenajare terasă vintage

Liniștea, relaxarea, confortul, misterul și romantismul unei terase pot fi cel mai bine evidențiate de stilul vintage. Așa poți da frâu liber creativității și poți pune în centrul colțului de relaxare toate piesele de mobilier vechi pe care le deții sau să recondiționezi câteva în acest mod. Alege culori pastelate pentru terasa în stil vintage folosind, de exemplu, o măsuță și câteva scaune din fier forjat pictat în alb. Completează decorul cu numeroase flori romantice, felinare și de ce nu, pereți sau coloane, inclusiv un șemineu sau cuptor din cărămidă.  

Fie că alegi o terasă modernă frumos acoperită sau o construcție de tip terasă open-space pentru a permite soarelui să-și reverse razele din plin în interior, ideile de mai sus te pot ajuta să schițezi ușor o terasă confortabilă, ideală pentru o mulțime de activități, un loc care să te îmbie la petrecerea timpului în exterior, la aer curat.

agentie SEO & promovare eficienta online Botosani