Criterii de care ții cont atunci când alegi modelul invitației de nuntă

689
Criterii de care ții cont atunci când alegi modelul invitației de nuntă

Te pregătești pentru marele eveniment? Dacă urmează să te căsătorești, ai o mulțime de lucruri de pus la punct. De la alegerea meniului și a trupei, până la ținutele de nuntă, totul trebuie să arate impecabil.

Totuși, nu trebuie să omiți importanța invitațiilor, care vor fi oferite persoanelor pe care le vrei aproape, în ziua cea mare. Este prima interacțiune a posibililor oaspeți cu evenimentul tău, așa că merită să impresionezi.

Descoperă care sunt criteriile de care să ții cont atunci când alegi modelul invitației de nuntă, ca să poți începe pregătirile!

Ia în calcul stilul și tematica nunții

Când trebuie să alegi invitațiile pentru eveniment, gândește-te la modul în care arată restaurantul, adică la stilul decorului. Poate că îți dorești decorațiuni clasice, elegante sau moderne. Acest lucru îți poate sugera felul în care trebuie să arate invitațiile.

Tematica nunții este la fel de importantă. Ai la dispoziție numeroase exemple, precum o temă marină, medievală sau rustică pentru decorațiuni, mărturii și meniu. Orice ai alege, tematica o să dicteze designul invitațiilor. Pe Indigo.com.ro găsești invitații ieftine de nuntă, pe care să le selectezi în funcție de tematica nunții tale.

Gândește-te la culoarea care îți place

În cazul în care nu vrei o temă anume pentru nuntă, poți cumpăra invitații frumoase, dacă ții cont de culoarea care-ți place. Este important ca acestea să fie și pe placul tău, nu doar al celor care vin la petrecere.

Nu ai o nuanță preferată? Alege invitații care se potrivesc cu aranjamentele florale sau cu restul obiectelor din salon, precum mesele și scaunele. Desigur, cele mai populare sunt invitațiile albe sau modelele în nuanțe pastelate. Nu spune nu invitațiilor colorate și moderne, dacă acestea te caracterizează.

Nu uita de forma invitațiilor

Cum ți-ar plăcea să arate invitațiile de nuntă? Cele mai cunoscute sunt modelele dreptunghiulare, dar poți la fel de bine să cumperi și invitații ovale sau pătrate. Dacă ești atrasă de modele unice, caută-le pe cele în forme haioase de inimă, de frunze sau de fructe.

Există și invitații de nuntă care conțin figurine cu biciclete sau mașini, special concepute pentru mirii pasionați de călătorie sau de mișcare. Alege-le pe cele care ți se par cele mai potrivite pentru pasiunile și interesele tale.

Concepe un text scurt, dar util

Dincolo de designul ales, invitația de nuntă trebuie să corespundă scopului pentru care a fost creată. Așadar, textul său va conține numele mirilor, ai nașilor și ai părinților. În plus, pe invitație se specifică data și ora la care va avea loc petrecerea, dar și locul în care oaspeții trebuie să ajungă pentru party si cununia religioasă, dacă este cazul.

Dacă îți dorești să fie respectat un anumit dress code la nuntă, specifică acest lucru pe invitație. Nu uita să adaugi și numerele de telefon ale mirilor, ca invitații să confirme sau să infirme prezența la eveniment.

Ar fi bine ca textul să nu fie prea lung, dar nici prea scurt, scris pe un ton rece și distant. Apelează la profesioniști, dacă nu ai idei, pentru că te vor ajuta cu sugestii utile pentru conceperea mesajelor. În final, poți cere și mostre cu textul sugerat, ca să-ți dai acordul asupra felului în care vor arăta invitațiile.

Folosește aceste informații utile când începi să cauți invitațiile de nuntă! Asigură-te că modelele care-ți plac se încadrează în bugetul tău și oferă-le cu drag persoanelor pe care le dorești alături în cea mai frumoasă zi din viața ta.