Cum aleg mamele din Botoșani laptele praf pentru bebeluși

1295
lapte praf copii sugari

Multe mame cred că încorporarea laptelui praf în dieta bebelușului lor îi va îmbolnăvi. Aceste mame ar trebui să rămână calme, deoarece este normal să folosești lapte praf pentru a completa dieta bebelușului. Deși motivele pentru care laptele praf este încorporat în alăptarea bebelușului sunt diferite, acesta nu îi va provoca efecte negative copilului. Evident, nu este nimic mai bun decât laptele matern, dar atunci când vine vorba de alegerea unui substitut, cel mai apropiat produs este laptele praf.

Pentru acele situații în care alăptarea nu este fezabilă sau insuficientă, pot fi utilizate formule de lapte pentru bebeluși. Se recomandă utilizarea acestora în primele luni de viață, în etapa caracterizată de necesitatea hrănirii exclusive dar și în etapa de diversificare.

Formulele inițiale sunt derivate din lapte de vacă modificat în cantitate, calitate și tip de nutrienți pentru a se asemăna cât mai mult posibil cu laptele uman  Prin urmare, aceste formule, care pot fi lichide sau pulbere, ar trebui să fie prima opțiune atunci când este necesar să se completeze sau să se înlocuiască alăptarea.

Lapte praf – formul potrivită pentru fiecare vârstă

Laptele pentru sugari

Bebelușii sunt considerați sugari până la vârsta de 6 luni, deoarece pot fi hrăniți numai cu lapte. Întrucât va fi singurul aliment pe care îl mănâncă, ar trebui să alegi o formulă de lapte care să îi satisfacă toate nevoile, atât energetice, cât și nutriționale.

Acest lapte, făcut din lapte de vacă, este modificat și adaptat corpului micuțului. Pentru a face acest lucru, cantitatea de proteine ​​prezente în lapte este redusă și o parte din grăsimea animală este înlocuită cu grăsime vegetală. În plus, se adaugă vitamine, fier, omega 3 și alți nutrienți. În acest fel, bebelușul va crește în mod corespunzător și va rămâne în percentila corectă.

Laptele de continuare

Este recomandat de la 6 luni, când bebelușul începe să mănânce și alte alimente. Compoziția acestui lapte trebuie să asigure 50% din nevoile nutriționale ale bebelușului. Industria modifică laptele de vacă pentru a crea un lapte cu o compoziție intermediară între acesta și laptele matern.

Laptele de continuare este potrivit pentru bebelușii cu vârsta cuprinsă între 6 luni și doi ani.

Lapte pentru bebelușii cu nevoi speciale

Dacă bebelușul are alergie sau intoleranță la laptele normal, trebuie să te adresezi medicului pediatru pentru a afla de ce suferă tulburarea. În prezent, există pe piață lapte modificat pentru sugari, astfel încât bebelușii cu diferite tulburări să se poată alimenta.

Formule hipoalergenice

lapte fără lactoză. Este creat pentru copiii cu intoleranță la lactoză. În cazul acestui tip de lapte, lactoza este înlocuită cu un alt carbohidrat.

Formule anti-regurgitare

Sunt concepute pentru bebelușii cu reflux gastroesofagian. Acestea sunt îngroșate cu amidon de orez pentru a reduce și preveni refluxul.

Formule pentru bebeluși prematuri

Această formula de lapte trebuie să satisfacă nevoile bebelușului născut prematur, al cărui sistem digestiv nu este încă marurat. Formula este îmbogățită cu grăsimi vegetale și fier.

Formule bine hidrolizate

Dacă observi că bebelușul nu crește corespunzător, este posibil să aibă dificultăți la absorbția nutrienților. În acest caz, ar trebui să alegi un lapte special hidrolizat, deoarece acesta are proteinele descompuse în molecule mici, astfel încât sistemul digestiv al bebelușului să poată absorbi nutrienții fără dificultate.

lapte praf bebelusi

Toate aceste formule de lapte pot fi achiziționate cu ușurință din farmaciile online.  Indiferent de formula pe care o alegi pentru alăptarea artificială a bebelușului, trebuie să știi că toate conțin vitaminele și proteinele necesare dezvoltării lor corecte. Alegerea unuia sau a altui tip de lapte praf pentru bebeluși va fi determinată de recomandarea medicului pediatru și de posibilele tulburări digestive ale copilului.

agentie SEO & promovare eficienta online Botosani