Cum izolezi fonic un spațiu?

467
Cum izolezi fonic un spațiu?

Zgomotul poate avea un impact semnificativ asupra sănătății oamenilor. De aceea, pentru a proteja locatarii dintr-un apartament sau lucrătorii dintr-un spațiu comercial, este necesară realizarea unei izolații fonice eficiente. Aceasta va oferi confort și intimitate, reducând transmiterea sunetului și a vibrațiilor prin elementele de construcție. Explorăm în acest articol principalele lucrări pe care trebuie să le ai în vedere când izolezi acustic un spațiu.

Izolează acustic pereții comuni

O opțiune eficientă pentru izolarea fonică a pereților este montarea unor plăci de gips-carton cu performanțe acustice ridicate și rezistente. Pentru aceasta, se vor monta profile CW50 între profile UW50, asigurându-se astfel o structură solidă. Între profile se va monta vată minerală cu densitate ridicată, care va contribui la absorbția zgomotelor și va îmbunătăți izolarea fonică a pereților. Este important de menționat că o astfel de lucrare de izolație fonică poate reduce perimetrul camerei cu câțiva centimetri.

De asemenea, izolarea fonică a pereților exteriori poate fi realizată tot cu ajutorul vatei minerale bazaltice, în cazul în care aceștia sunt construiți din beton, beton celular, cărămidă plină sau cu goluri. Izolarea pereților exteriori contribuie la reducerea zgomotului provenit din exterior și la crearea unui mediu mai liniștit în interiorul locuinței.

Izolează fonic tavanul

Un tavan casetat de la Mathaus reprezintă o opțiune excelentă pentru izolarea fonică a unui spațiu. Acesta este compus dintr-un sistem structural complex, care asigură rezistența și stabilitatea tavanului. Elementele de suspendare, precum tijele care țin suspendate de tavan profilele principale, sunt esențiale în construcția acestuia. În plus, structura de susținere a rețelei, formată din profile principale așezate pe lungimea camerei, joacă un rol important în asigurarea stabilității întregului sistem. Profilele secundare lungi, care se dispun perpendicular pe cele principale, se îmbină cu profilele scurte pentru a obține caroiajul placilor tavanului casetat. Pe structura de susținere se instalează panouri decorative din fibră minerală bazaltică, acoperite cu granule fine de nisip, care nu doar că adaugă un aspect plăcut încăperii, dar au și proprietăți de protecție acustică foarte bune.

Izolează fonic podeaua

Un mod eficient de a izola fonic podeaua este prin adăugarea unui strat de polistiren extrudat sau a vată minerală, peste care se toarnă o șapă flotantă. Această metodă ajută la reducerea zgomotului de impact, precum și a zgomotului de transmisie prin podea.

Polistirenul extrudat este un material izolator foarte eficient și ușor de instalat. Acesta are proprietăți excelente de amortizare a zgomotului și poate fi utilizat în combinație cu alte materiale pentru a obține rezultate mai bune. În plus, polistirenul extrudat are și proprietăți termoizolante, contribuind astfel la reducerea pierderilor de căldură prin podea.

Vata minerală, pe de altă parte, este un material izolator tradițional și foarte eficient. Ea are capacitatea de a absorbi și disipa zgomotul, contribuind la crearea unui mediu mai liniștit și mai confortabil.

Șapa flotantă care se toarnă peste stratul izolator ajută la distribuirea uniformă a greutății și reduce transmiterea vibrațiilor și zgomotelor.

Izolează fonic ușile și ferestrele

Izolarea fonică a ușilor și ferestrelor este un aspect esențial în crearea unei ambianțe confortabile și liniștite în interiorul spațiului tău. Una dintre cele mai eficiente opțiuni în acest sens este reprezentată de ferestrele PVC cu garnituri de etanșare.

Aceste ferestre sunt proiectate astfel încât să ofere o izolare fonică superioară, reducând semnificativ zgomotul provenit din exterior. Garniturile de etanșare ajută la eliminarea spațiilor libere dintre fereastră și cadrul acesteia, asigurând astfel o închidere perfectă și eliminând zgomotul nedorit.

Izolarea fonică a unui spațiu necesită o abordare complexă, ce implică atât pereții comuni și exteriori, tavanul, podeaua, cât și ușile și ferestrele. Este esențială alegerea unor soluții de calitate, pentru a asigura un confort optim. Nu lăsa zgomotul să perturbe liniștea și confortul. Ia măsurile necesare pentru un mediu mai plăcut și mai sănătos!

agentie SEO & promovare eficienta online Botosani