Cum să-ți protejezi ochii cu ochelari de soare de calitate?

482
Cum să-ți protejezi ochii cu ochelari de soare de calitate?

Ochelarii de soare nu sunt doar un accesoriu de modă, ci și un instrument esențial cu ajutorul căruia poți să îți protejezi ochii de razele ultraviolete. Este important să alegi cu atenție ramele și lentilele, pentru că nu orice pereche îți va oferi protecție 100%. Află mai multe din acest articol.

De ce este important să porți ochelari de soare?

Expunerea îndelungată la razele solare UV poate duce la afecțiuni grave, precum cataracta și cancer al pleoapelor, potrivit articolului „Protecting your eyes from the sun’s UV light” (National Eye Institute). Cel mai simplu și sigur mod de a-ți proteja ochii de radiațiile ultraviolete este purtarea ochelarilor de soare și a unei pălării.

Mai mult, ochelarii de soare reduc strălucirea deranjantă a soarelui, îmbunătățesc claritatea vizuală și reduc oboseala ochilor. Pentru și mai mult confort, poți opta pentru rame cu lentile polarizate, care filtrează razele reflectate pe diverse suprafețe: luciul apei, asfalt, obiecte metalice etc.

Factorii de care să ții cont când alegi ochelarii de soare

Pentru a beneficia de protecție adecvată împotriva razelor UV, este esențial să alegi rame care să se potrivească formei și dimensiunilor feței tale și lentile de înaltă calitate. Comandă ochelari soare Bvlgari de pe Lensa.ro și bucură-te atât de un accesoriu modern pentru ținutele tale de vară, cât și de confort ocular sporit. În cele ce urmează, descoperă 3 dintre cei mai importanți factori de selecție.

1. Categoria de protecție UV

Nu toți ochelarii de soare oferă același grad de protecție. Mai mult, dacă alegi o pereche cu lentile întunecate, dar care nu filtrează razele UV, ochii tăi vor mult mai afectați decât în mod obișnuit. Achiziționează întotdeauna produse de înaltă calitate și certificate, potrivite pentru:

  • zile înnorate – ochelari din categoria 1 de protecție UV;
  • vreme cu soare moderat – ochelari din categoria 2;
  • zile normale de vară – ochelari din categoria 3;
  • soare foarte puternic (mare, zone înalte de munte) – ochelari din categoria 4 (nu pot fi purtați când conduci).

2. Dimensiunile ochelarilor

Nu doar calitatea lentilelor contează când alegi ochelarii de soare, ci și dimensiunea lor. Cu cât sunt mai mari, cu atât mai ridicat va fi gradul de protecție oferită. Din acest motiv, sunt recomandate modelele supradimensionate. Totodată, perechea trebuie să se potrivească proporțiilor chipului tău, astfel încât să nu alunece adesea pe nas și să îți expună ochii la razele UV.

3. Designul ochelarilor de soare

Un alt criteriu de care să ții cont când alegi ochelarii de soare este designul acestora. Modelele sport sau cele cu brațele ramei late împiedică razele de soare din lateral să ajungă la ochi. De asemenea, o pereche care ți se potrivește bine va diminua cantitatea de radiații care pătrunde în zona oculară din partea de jos sau de sus a lentilelor.

Tendințele actuale ale ochelarilor de soare pot avea un rol important în alegerea acestora, însă nu trebuie neglijat gradul de protecție UV. Pentru a avea grijă maximă de ochii tăi, comandă produsele din categoria UV 400, cu lentile ample și rame cu brațe late.

agentie SEO & promovare eficienta online Botosani