Dincolo de faptul că oglinzile sunt obiecte practice, necesare pentru a ne aranja, ele au și un rol special în amenajarea locuinței. Acestea te pot ajuta să creezi un spațiu mai luminos, dar și să oferi unei încăperi mici o senzație de amplitudine vizuală. Iată cum poți obține și tu același lucru, în doar câțiva pași.
Amplasează oglinda în hol
Holul nu beneficiază, în general, de o lumină naturală generoasă, iar lipsa de spațiu este deseori o adevărată provocare pentru cei care doresc să-i ofere atenția cuvenită. Cu puțină inspirație și răbdare poți folosi oglinzi rotunde de perete, de diferite dimensiuni și dispuse aleatoriu, care vor mări spațiul vizual fără niciun alt artificiu suplimentar.
Oglinzile rotunde sunt foarte fiabile și pot fi amplasate ușor indiferent de forma și de tipul suprafeței, fiind mai puțin banale decât cele pătrate. Dacă nu vrei să folosești mai multe oglinzi în hol, poți, de exemplu, să optezi pentru o oglindă rotundă de dimensiuni generoase, pe care s-o amplasezi perpendicular cu distanța de vedere, deasupra unei băncuțe.
Amplasează oglinda în dormitor
Anumite stiluri de amenajare nu încurajează folosirea oglinzilor în dormitor, dar în realitate acest lucru este foarte practic. Un dormitor compact poate părea mai generos și mai modern atunci când amenajezi o oglindă pe un perete. Există, de asemenea, varianta de a cumpăra piese de mobilier cu oglindă integrată (comode, dulapuri sau dressinguri cu uși oglindă).
Totodată, dacă amplasezi oglinda pe peretele de vizavi față de cel de contrast (de exemplu, un perete cu tapet) sau în spatele unor ghivece micuțe, vei vedea că acestea vor fi scăldate în lumină pe tot parcursul zilei. .
Amplasează oglinda în baie
Amplasarea oglinzii în baie este esențială atât pentru rolul practic foarte cunoscut (contribuie la rutina de înfrumusețare și îngrijire), cât și pentru rolul estetic. Oglinda trebuie așezată deasupra chiuvetei, dar la fel de bine poți folosi un dulap suspendat, cu uși îmbrăcate în oglinzi, pentru a îmbina utilul cu plăcutul.
Dacă nu beneficiezi de suficientă lumină naturală, asigură-te că alegi o oglindă cu LED-uri sau că folosești alte sisteme punctuale de iluminat. Dacă dispui însă de o fereastră, ideal este să amplasezi oglinda în colțul opus sau într-un unghi în care aceasta poate capta lumina naturală și să o reflecte în mediul înconjurător. Asociată cu finisaje deschise la culoare, încăperea va fi astfel mărită din punct de vedere vizual în mod semnificativ.
Amplasează oglinda aproape de sistemul de iluminat
Poziționarea oglinzilor în imediata vecinătate a sistemului de iluminat poate ajuta ca reflexia luminii să mărească vizual spațiul din încăpere. Montajul oglinzii între două aplice este un truc des utilizat de către designerii de interior pentru amplificarea vizuală a spațiului. Așadar și tu te poți folosi de această metodă pentru a transforma orice încăpere mai mică într-un spațiu mai relaxant, mai generos, mai amplu la nivel vizual.
Pune oglinzi pe uși
Dacă ai o încăpere cu dimensiuni compacte, în loc să cumperi și să așezi oglinzile pe perete sau pe mobilier, poți opta direct pentru piese de mobilier cu oglinzi integrate. Așa sunt, de exemplu, unele pantofare cu uși oglindă care se așază în hol, dulapurile cu oglinzi pe ușile interioare sau exterioare, dressingurile cu oglinzi generoase etc.
Când vrei să amplifici vizual un spațiu ca să dai senzația de aerisire și confort, poți folosi o serie de trucuri de amenajare, inclusiv oglinzile decorative amplasate în puncte cheie, așa cum am arătat mai sus. Modelele moderne de oglinzi decorative pot avea dimensiuni și forme variate, pot fi iluminate cu LED-uri; altele sunt prevăzute cu rame metalice, din lemn, PVC sau naked (fără ramă) și chiar pot avea funcție de dezaburire sau control tactil pentru lumini.