Proprietăţile uleiului de motor şi recomandări

419
Proprietăţile uleiului de motor şi recomandări

Uleiul de motor este foarte important pentru funcţionarea în bune condiţii a autoturismelor şi autocamioanelor, împreună cu carburanţii şi efectuarea reviziilor la timp.

Mulți proprietari își consideră mașina esențială, însă neglijează întreținerea acesteia. Printre problemele care ar trebui să atragă atenția tuturor șoferilor se verifică în special starea uleiului de motor. Să descoperim principalele sale avantaje și frecvența ideală pentru a efectua un schimb de ulei.

Uleiul de motor are nenumărate beneficii. În primul rând, uleiul are capacitatea de a lubrifia diferitele părți ale unui motor, astfel încât acestea să se poată deplasa una lângă alta fără a induce prea multă frecare. În plus, uleiul este complementar lichidului de răcire, care nu are capacitatea de a accesa anumite părți ale motorului. Uleiul are funcția de a scădea temperatura, distribuind uniform căldura.

Astăzi există rafturi care afișează zeci de uleiuri, iar un client poate intra într-un magazin auto și poate găsi ulei specific care a fost creat pentru aproape fiecare marcă de mașini. Dacă mașina ta are o transmisie automată, atunci este esențial să știi care dintre aceste uleiuri este util mașinii tale.

Dacă la o transmisie automată este adăugat un tip greșit  de ulei, acest lucru poate crea unele probleme la schimbarea vitezelor. Orice problemă care implică schimbarea vitezelor nu face decât să mărească stresul treptelor de viteză. Au fost mașini cărora a trebuit să li se scoată întreaga transmisie și să fie instalată una nouă din cauza produselor petroliere incorecte.

De asemenea, trebuie avut în vedere faptul că microparticulele și alte depozite dăunătoare se acumulează treptat în motor. Uleiul de motor acționează ca un agent de curățare, colectează murdăria și praful care se acumulează și le trimite înapoi în filtrul de ulei. Ajută la menținerea motorului într-o stare bună de curățenie și, prin urmare, promovează funcționarea acestuia. În plus, aditivii anticorozivi și antioxidanți continuți în acest lichid protejează componentele metalice de fenomenele de coroziune.

Puterea de lubrifiere protejează motorul de frecare și uzură prematură a pieselor sale. Se optimizează longevitatea vehiculului, se reduce riscul defecțiunilor mecanice la costuri exorbitante.

În plus, uleiul de motor ajută la reducerea consumului de combustibil și în cele din urmă economisește bani.

Există sute de uleiuri de motor diferite pe piață: multe mărci cu multe standarde și vâscozități diferite.

Vâscozitatea uleiului

Vâscozitatea este o măsură a rezistenței fluidului la curgere. Vâscozitatea unui ulei de motoreste exprimată prin 2 grade. Un grad rece și unul cald.Nota la rece este situată în fața literei W. Nota la cald este situată după litera W.

Schimbarea uleiului se referă la o operațiune de întreținere auto de rutină care ar reprezenta nu mai puțin de 30% din cifra de afaceri a reparatorilor auto.Constă în înlocuirea uleiului de motor uzat cu ulei nou, curat, dar și în schimbarea imperativă a filtrului murdar cu unul nou pentru a nu murdări uleiul.

Care este intervalul optim de schimbare ulei de motor?

Producătorii de mașini recomandă în general realizarea unui schimb de ulei pe an. De asemenea, putem recomanda schimbarea uleiului de motor la fiecare 15.000 până la 20.000 de kilometri. Pentru a determina produsul potrivit, trebuie să ții cont de standarde și indici de vâscozitate. În mod ideal, nivelul uleiului ar trebui verificat la fiecare 2.000 de kilometri sau înainte de o călătorie lungă.

Completarea uleiului de motor

Completarea uleiului presupune adăugarea unei cantități mici de ulei atunci când joja ta se apropie de markerul „minim”. Este important să nu conduci niciodată cu un nivel de ulei mai mic decât cel recomandat, altfel există riscul defecțiunii motorului.

În ceea ce privește uleiurile de motor, portofoliul Belco cuprinde 19 tipuri de uleiuri pentru autoturisme și utilitare cu diferite specificații și 13 tipuri de uleiuri pentru autocamioane truck & bus. Accesează și tu site-ul web Belco.ro pentru a descoperi gama bogată de uleiuri potrivite oricui.

ulei de motor BELCO

Pe site-ul web www.belco.ro, sunt prezentate următoarele produse: uleiuri de motor pentru autoturisme și utilitare, uleiuri de motor pentru autocamioane truck & bus, uleiuri cu transmisie manuală & automata, fluide speciale, uleiuri agro, uleiuri hidraulice, uleiuri industriale, uleiuri pentru industria alimentară, uleiuri marine și uleiuri 2 timpi.

agentie SEO & promovare eficienta online Botosani