Tipuri de uscatoare de maini. Cum alegi modelul potrivit?

941
Tipuri de uscatoare de maini. Cum alegi modelul potrivit?

Uscătoarele de mâini sunt soluții deosebit de igienice pentru îngrijirea mâinilor, iar aceste aparate sunt potrivite în orice context. Fie că sunt folosite în restaurante sau cafenele, în centre sportive sau culturale, uscătoarele de mâini sunt produse perfecte, care te ajută să scapi de o multitudine de cheltuieli. Iată cum poți alege modelul potrivit de uscător de mâini și la ce detalii ar trebui să fii atent.

Consumul de energie

Pentru a alege cele mai bune uscatoare de maini profesionale este nevoie să ai în vedere consumul de energie în primul rând deoarece acesta va influența și celelalte cheltuieli. Un consum de energie mic va însemna cheltuieli mai mici în ceea ce privește energia, iar acest lucru este un factor pe care trebuie să îl ai în vedere, mai ales dacă intenționezi să folosești mai multe uscătoare de mâini. 

Consumul de energie poate varia în funcție de tipul uscătorului, însă cele mai uzuale tipuri de produse au un consum cuprins între 600- 2600 W. Firește, cu cât consumul este mai mare, cu atât crește și puterea uscătorului și randamentul acestuia. 

Nivelul de zgomot

Deși poate părea mai puțin important, acest aspect cântărește mult mai ales dacă uscătoarele sunt amplasate în zone în care se cere un anumit grad de confort, chiar și la nivel auditiv. Există însă o multitudine de uscătoare de mâini care îți oferă un nivel scăzut zgomot, așa că ar trebui să fie luat în considerare și acest criteriu.

Materialele din care este realizat uscătorul

Uscătoarele de mâini pot fi realizate din diferite materiale, iar cele mai apreciate modele sunt cele cu carcasă metalică sau cele cu carcase polimerice. Materialul din care sunt realizate uscătoarele de mâini este important pentru că reflectă și nivelul de calitate și durabilitate al uscătoarelor.

Este recomandat ca acest aspect să fie bine analizat în cazul cumpărării acestor produse, luând în calcul și spațiul în care acestea vor fi dispuse. 

Modul de pornire

Felul în care pornește aparatul este de asemenea un aspect de evaluat, deoarece există modele de uscătoare de mâini cu pornire automată și uscătoare de mâini la care este utilizat un buton în scopul pornirii. 

Este recomandat să alegi modelele cu pornire automată deoarece acestea sunt mai ușor de utilizat, sunt mai fiabile și în mod cert cu mult mai igienice. Pentru că nu există necesitatea de a atinge aparatul, atunci nici transferul de microbi și bacterii nu este efectuat. În acest fel se respectă cel mai bine condițiile de igienă, iar alegerea devine cea mai potrivită. 

Alegerea uscătoarelor în funcție de preț

Uneori poate fi nevoie să alegi în funcție de preț, mai ales în ipoteza în care există bugete prestabilite pentru aceste produse. Este recomandat totuși să nu alegi cele mai ieftine produse, deoarece în multe dintre cazuri prețurile mici nu reflectă cele mai ridicate caracteristici de calitate.

Este indicat să alegi un produs cu preț echilibrat, raportat la caracteristicile tehnice, care să îți poată oferi confortul dorit în utilizare. 

Uscătoarele de mâini îți oferă o multitudine de modele din care poți alege pentru ca utilizarea acestora să fie cât mai facilă și spațiile tale să fie îmbunătățite la nivel de igienă și confort. 

Alegerea este așadar bazată pe caracteristicile tehnice ale produselor și pe estetica acestora. Tipul, dimensiunea, materialele din care sunt realizate, fiecare dintre aceste aspecte contează, așa că este nevoie ca ele să fie atent analizate.