Vacanţa la Vatra Dornei, o staţiune apropiată şi accesibilă

577
Vacanţa la Vatra Dornei, o staţiune apropiată şi accesibilă

Botoşănenilor le place să îşi petreacă vacanţele la munte, preferând să se relaxeze la răcoare decât să înfrunte temperaturile extreme ale caniculei. Oraşele staţiune din Bucovina sunt o opţiune atractivă din mai multe considerente: distanţa mică de parcurs, preţurile accesibile în comparaţie cu Valea Prahovei de exemplu, bucătăria tradiţională moldovenească cu porţii mari şi gustoase, pe placul tuturor.

Indiferent de anotimp, Vatra Dornei este un oraş staţiune din Bucovina care de peste 100 de ani oferă turiştilor clipe memorabile şi vacanţe plăcute. Situat în depresiunea Dornelor, într-un loc cu aer curat şi izvoare minerale renumite la nivel mondial, Vatra Dornei oferă multiple opţiuni de cazare, restaurante, cafenele, parcuri şi baze de tratament pentru diverse afecţiuni.

La Vatra Dornei se ajunge foarte uşor cu trenul, maşina personală sau microbuzul/autocarul, oraşul situându-se pe principala şosea de legătură cu Ardealul, E576.

veverita

Parcul Central din Vatra Dornei este o imensă întindere verde, populată de veveriţe. Încă din copilărie, acestea prezintă o atracţie turistică deosebită pentru turişti. Nu uita să ai nucile pregătite, sunt la mare căutare!

cazino Vatra Dornei

Cazinoul din Vatra Dornei se află într-un spectaculos proces de reconstrucţie după ce a fost abandonat vreme de peste 30 de ani. Vei fi cu siguranţă impresionat şi inspirat de elementele unice de arhitectură ale acestei clădiri de patrimoniu naţional.

OPŢIUNI DE TURISM ACTIV: Drumeţiile montane, rafting-ul pe Bistriţa Aurie, plimbările cu atv-urile sau călare, sporturile de sezon (ski, săniuş, snowboarding), toate aceste distracţii sunt disponibile la Vatra Dornei şi în împrejurimile oraşului.

Aerul de munte îţi va asigura relaxarea de care ai nevoie, asigurând încărcarea rapidă a bateriilor. Te vei întoarce din vacanţa la Vatra Dornei odihnit, relaxat şi cu poftă de viaţă şi chef de treabă garantat.

Comuna Ciocanesti

În imediata apropiere se află comuna Ciocăneşti, renumită pentru arhitectura şi pictura caselor tradiţionale bucovinene. O plimbare prin această comună este ca o veritabilă vizită la Muzeul Satului.

Opţiunile de cazare sunt multiple în Vatra Dornei deoarece numărul de turişti este mare şi a generat o creştere constantă a solicitărilor de cazare, lucru care a dus şi la creşterea ofertei turistice locale. Majoritatea unităţilor de cazare sunt constituite în pensiuni şi vile, însă sunt şi câteva hoteluri mari şi mijlocii.

Vila Iulia Vatra Dornei

Deoarece mi-am petrecut de multe ori vacanţa la Vatra Dornei, îţi pot recomanda Vila Iulia***, o pensiune de 3 stele cu restaurant propriu, terasă, parcare privată şi loc de joacă pentru copii. Aceasta este o pensiune tip vilă tradiţională care oferă cazare la Vatra Dornei în camere duble, twin şi single pentru maxim 30 de persoane, la preţuri începând de la 140 lei / noapte, în funcţie de perioadă.

agentie SEO & promovare eficienta online Botosani