Curatarea ruginei – cum se realizeaza rapid, fara a deteriora caroseria auto?

2193
Rugina auto

Rugina este rezultatul procesului de oxidare si apare pe orice suprafata metalica in contact cu apa sau cu umiditatea, iar caroseria auto nu face exceptie. Rugina este o problema atat estetica, dar mai ales tehnica, ce poate duce progresiv la deteriora metalelor sau a componentelor caroseriei masinii, iar nu de putine ori am intalnit automobile, tevi sau chiar nave “mancate” de rugina.

Curatarea acesteia poate fi un proces dificil si destul de costisitor daca este efectuata de persoane necalificate, insa exista si solutii rapide si eficiente, cum ar fi sablarea.

Ce este sablarea?

Sablarea reprezinta o tehnica de curatare a diferitelor suprafete, cu ajutorul unui material abraziv, nisip,  apa sau gaze. In cazul ruginei, o curatare eficienta de pe suprafetele metalice se poate face cu ajutorul sablarii umede, 100% sigura si mult mai rapida. In plus, in ceea ce priveste pretul pentru sablare metal aceasta metoda este si extrem de accesibila.

Avantajele sablarii umede pentru curatarea ruginii

Sablarea umeda ofera multiple avantaje, printre care cele mai importante sunt:

  • rapiditatea – daca se opteaza pentru o firma specializata se realizeaza in scurt timp;
  • siguranta pentru mediul inconjurator – nu prezinta niciun risc pentru oameni si animale, fiind un proces 100% ecologic;
  • eficienta sporita – este ideala pentru curatare rugina auto, nave si a oricaror piese metalice supuse ruginii ce trebuie sa fie curatate;
  • elimina riscul aparitiei ulterioare a ruginii – gratie unui inhibator de rugina prezent in lichidul cu care se face sablarea, beneficiarul are la dispozitie 72 de ore pentru a vopsi si a reconditiona piesa curatata.

Domenii in care este utilizata hidrosablarea

Hidrosablarea este o solutie mobila (poate fi realizata oriunde) si rapida, recunoscuta pentru flexibilitatea sa: poate curata de la piese metalice, la piese din lemn, piatra sau caramida.

Ca domenii, hidrosablarea este folosita, in primul rand, in industria navala, unde trebuie curatate suprafete uriase din metal. La fel de folosita este si in rafinarii, dar si in industria transporturilor, pentru marcajului carosabil, sau pentru curatarea monumentelor istorice sau funerare.

Industria auto

Sablarea umeda se foloseste preponderent pentru a pregati caroseriile pentru vopsire. Hidrosablarea este mult mai rapida, dat fiind ca apa reduce frictiunea si impiedica incalzirea suprafetelor din metal. Iar pentru ca inhibitorul de rugina este folosit in mod corect, sunt indepartate clorurile, pentru a se obtine o suprafata de vospit perfecta.

Tot in industria auto hidrosablarea este folosita si pentru jentile automobilelor. Sablarea jantelor auto este un proces rapid si eficient pentru a avea din nou jante elegante pe masina, ca noi.

agentie SEO & promovare eficienta online Botosani