Mașini Second Hand, mai avantajoase decât cele noi

970

Se poate întâmpla oricăruia dintre noi mai devreme sau mai târziu. Ultimul zgomot dubios se aude de la motorul mașinii tale și te confrunți o realitate costisitoare: ai nevoie de o nouă mașină. O mașină nouă strălucitoare ar fi atrăgătoare, dar prietenul tău care știe totul spune că achiziționarea unei mașini second hand este alegerea mai inteligentă pe termen lung.

Dezavantajele achiziționării unei mașini noi

Desigur, mașinile noi au și câteva lucruri împotriva lor.

Scump de cumpărat. Cumpărarea unei mașini noi este extrem de costisitoare. Dacă utilizați un împrumut auto pentru a finanța achiziția, atunci cel mai probabil veți împrumuta mai mult decât ați face cu o mașină uzată și veți ajunge să plătiți mai multă dobândă în timp.

Se depreciază rapid. Mașinile noi se depreciază mai repede decât cele uzate. Un vehicul pierde cea mai mare valoare în primii câțiva ani de proprietate – și o mare parte din aceasta în primele câteva secunde de pe teren. După unele estimări, pierderea instantanee poate fi de 20% din valoarea mașinii.1 Pentru că atunci când cumpărați o mașină nouă de la un dealer, plătiți prețul de vânzare cu amănuntul. Aceasta este suma pe care dealerul ar fi dispus să o plătească dacă te-ai întoarce și ai încerca să o vinzi înapoi.

Mai costisitor de asigurat. Mașinile noi au și costuri de asigurare auto mai mari decât modelele uzate, deoarece valorile lor de înlocuire sunt mai mari.

Nu rămân noi pentru totdeauna. În cele din urmă, mașinile noi nu rămân noi pentru mult timp. Într-o zi, o săptămână sau o lună, vei primi prima zgârietură. Până la sfârșitul primului an, podeaua s-ar putea păta, ușile s-ar putea uza, iar acel miros dulce de mașină nouă va fi doar o amintire. Desigur, plățile lunare vor persista ani de zile.

Avantajele achiziționării unei mașini second hand

„Vehiculele second-hand”, pentru a folosi jargonul de marketing pentru mașinile uzate, ar putea să nu aibă mistica mașinilor noi. Dar au unele avantaje.

Prețuri mai mici. În momentul în care un vehicul apare pe piața mașinilor rulate, o mare parte din deprecierea sa a avut loc deja (și a fost plătită de proprietarul anterior). Așa că cumpărarea folosită este o oportunitate de a obține mai multă mașină pentru banii tăi.

Garanții disponibile. Unele vehicule vin acum cu garanții care acoperă cele mai scumpe componente ale sistemului de propulsie al unei mașini pentru 200.000 de kilometri. Dacă cumpărați o mașină second-hand certificată de la un dealer, atunci este posibil să obțineți o garanție care extinde garanția originală a producătorului. (Mașinile second-hand certificate tind să fie mai scumpe decât alte mașini second hand, dar au fost, de asemenea, inspectate riguros și îmbunătățite, după cum este necesar.) Desigur, dacă sunteți la îndemână cu o cheie, atunci cumpărați o mașină care are nevoie de un puțin timp și atenție vă pot reduce drastic costurile.

Mai ieftin de asigurat. Deși o reprezentanță vă poate solicita să aveți o asigurare completă pentru un vehicul nou pe care îl finanțați, este posibil să puteți cheltui mai puțin pe asigurare dacă plătiți în numerar pentru o mașină uzată.

Autodelrulate.ro este locul potrivit din care să alegi următoarea ta mașină second hand.

agentie SEO & promovare eficienta online Botosani