5 utilizări ale tuburilor termocontractabile

616
5 utilizări ale tuburilor termocontractabile

Tuburile termocontractabile utilizează căldura pentru realizarea unei izolaţii sigure asupra firelor electrice. Rezultatul este un strat suplimentar de protecţie împotriva coroziunii, a loviturii şi a pătrunderii apei. Alese la dimensiunea şi diametrul corecte, tuburile sunt uşor de instalat prin expunerea la o sursă de foc. Iată care sunt cele mai comune utilizări ale acestor echipamente:

Refacerea unui cablu rupt

Cablurile electrice sunt expuse la o serie de pericole. Deteriorarea acestora poate fi provocată de o fluctuaţie de tensiune sau de un factor extern: o lovitură, secţionarea accidentală, expunerea la condiţii improprii (umiditate, temperaturi extreme), contactul cu substanţe periculoase. În astfel de condiţii, trebuie îndepărtată porţiunea de fir deteriorată şi refăcută conexiunea. Pentru mai multă siguranţă a noii conexiuni poţi aplica un tub termocontractabil. Acesta are în componenţă un adeziv care se topeşte în urma contactului cu sursa de căldură.

Protejarea încărcătorului pentru telefon

Cablurile USB sunt printre cele mai solicitate echipamente electrice. Ai nevoie de încărcător pentru telefon acasă, în maşină sau la serviciu. Din cauza utilizărilor frecvente, capătul cu mufa care intră în telefon riscă să se deterioreze. Aplicarea unui tub termocontractabil în această zonă previne ruperea cablului în urma îndoirii. Reuşeşti astfel să prelungeşti durata de viaţă a unui obiect fără de care telefonul tău mobil devine inutil.

Reparaţii pe loc la sistemul electric auto

Un kit complet de intervenţie asupra sistemului electric al unui vehicul nu poate lipsi din niciun atelier auto. Chiar şi în trusa de scule, este important să ai câteva tuburi termocontractabile de diverse dimensiuni. Acest lucru îţi permite refacerea legăturilor electrice şi protejarea acestora pe loc, fără un efort prea mare. Dacă se întâmplă ca un cablu care alimenta sistemul de lumini să se deterioreze, deplasarea poate deveni dificilă odată cu lăsarea serii. În acest caz, poţi reface rapid conexiunea electrică şi, ca s-o protejezi, una dintre cele mai bune soluţii este aplicarea unui tub termocontractabil. Având în vedere că în maşină nu poţi avea acces la puterea unui pistol cu aer cald, sursa de căldură poate fi o banală brichetă de buzunar. Vezi aici modelele de tuburi termocontractabile care te vor ajuta să remediezi problemele electrice ale maşinii oriunde te-ai afla.

Element distinctiv pentru cabluri

Diversitatea de culori în care sunt disponibile tuburile termocontractabile poate fi folosită în avantajul tău. Pentru conexiunile cu mai multe fire poţi folosi tuburile aplicate drept elemente distinctive. Astfel, nu trebuie să mai urmăreşti capetele firelor electrice întrucât culoarea acestora este suficientă pentru a te ghida.

Protejarea cablurilor expuse la factori externi

Am amintit deja de pericolul deteriorării cablurilor electrice expuse la pericole care vin din exterior. Umiditatea, praful şi dăunătorii sunt doar câteva exemple de factori care pot compromite un circuit electric. Cablurile care tranzitează o zonă deschisă trebuie acoperite de la un capăt la celălalt cu un strat de protecţie, iar tuburile termocontractabile sunt soluţia potrivită. Aceleaşi pericole se regăsesc şi în maşină, în locurile în care pătrund praf, noroi, scurgeri de ulei, carburant sau alte fluide toxice. Toate acestea pot trece de învelişul standard al firelor electrice, provocând fluctuaţii de curent sau chiar scurtcircuite. Datorită rezistenţei la toţi aceşti factori de mai sus, învelişurile termocontractabile sunt recomandate pentru întrebuinţarea în domeniul electricelor auto.

Tuburile termocontractabile sunt uşor de aplicat în regim Do It Yourself chiar şi de către persoanele mai puţin îndemânatice. Important este să alegi lungimea şi diametrul potrivite, ţinând cont de contracţia în urma expunerii la sursa de căldură. Respectarea normelor de protecţie a muncii este esenţială, iar pentru lucrările complexe se impune apelarea la serviciile unui specialist electrician. Ţine departe de cablurile tale umiditatea, coroziunea şi pericolele provocate de lovituri sau temperaturi extreme cu ajutorul tuburilor termocontractabile.

agentie SEO & promovare eficienta online Botosani