SIGURANȚĂ: Protecția șemineului

1669

Indiferent de cum dorim sa ne imbunatatim casa sau sa o construim, siguranta celor dragi este intotdeauna pe primul plan. Asadar, daca va doriti un semineu ca si sursa de caldura in casa, dar va ingrijoreaza faptul ca acest lucru poate creste riscurile cu privire la siguranta copiilor sau a animalelor de companie, trebuie sa stiti ca un semineu nu are cum sa reprezinte un pericol atata timp cat este construit corespuzator si responsabil. Iata ce trebuie sa stiti si sa faceti pentru a avea un semineu ce nu va crea probleme de siguranta, astfel incat toata familia sa fie lipsita de griji si sa va puteti bucura de confortul oferit de un foc de lemne.

Instalati o usa de sticla la focarul semineului

Cand vine vorba de sigurata sporita, noi recomandam seminee prevazute cu sticla de protectie, cum sunt mare parte din semineele Deus. Pe langa faptul ca o usa cu sticla de protectie va crea o bariera intre copii sau animale si focul care arde in semineu, nu va lasa jarul aprins sa sara din focar si sa creeze pagube sau chiar un incendiu. Se stie ca sunt lemne care pocnesc in timpul arderii, asadar o bucata de jar incins poate ajunge in afara semineului si se poate transforma intr-un hazard. Daca optati pentru seminee Deus, veti observa ca majoritatea vin deja cu aceasta sticla de protectie pentru focar, scutindu-va de efortul necesar pentru a cauta o usa de acest fel separat.

Dar, daca aveti deja un semineu in casa, si acest este un model putin mai vechi, va trebui sa va ganditi serios sa instalati o usa cu sticla de protectie in cazul in care veti avea copii sau doriti sa detineti un animal de companie. Veti avea mult mai putine griji in acest fel.

Tineti uneltele pentru semineu departe de copii

Pentru ca vorbim de unelte de metal, lopata pentru cenusa de exemplu, copiii pot ajunge sa se raneasca usor cu ele. Fara sa mai vorbim de faptul ca poate vor dori sa va imite dupa ce vor vedea ca le folositi pentru a curata semineul sau pentru a atata focul. Asadar, este de dorit sa puneti toate uneltele pe care le folositi pentru semineu intr-un loc unde copiii nu au access.

Instalati un gard de protectie

Pe langa usa cu geam de protectie pentru focarul semineului, recomandate in special pentru seminee pe lemne, puteti spori gradul de siguranta prin instalarea unui gard de protectie in proximitatea semineului. Astfel, veti avea siguranta ca nici copiii si nici animalele de companie nu se vor apropria de sticla semineului. Cand avem copiii ce tocmai au invatat sa mearga si sunt in plin proces de explorare, stim cat de curiosi pot fi si se pot accidenta usor. Asa ca mai reduceti din griji prin plasarea acestui gard de protectie, stiind ca nu vor avea cum sa ajunga sa puna mana pe sticla semineului atunci cand focul arde, vrajiti fiind de flacarile care danseaza atat de frumos in focar.

Captusiti colturile cu material moale

Exista un tip de cauciuc special creat pentru a captusi diverse colturi prin casa atunci cand copiii invata sa mearga, pentru a evita accidentele neplacute. Puteti folosi acest tip de cauciuc si pentru colturile semineului, in cazul in care designul prevede astfel de detalii. De asemenea, trebuie sa va asigurati ca materialul poate face fata caldurii generate de seminee, astfel incat sa nu ajunga sa se topeasca si sa devina ineficient. Poate aceasta solutie nu este cea mai estetica, dar va fi mai mult decat utila pana ce copiii vor creste si vor invata sa evite singuri pericolele.

agentie SEO & promovare eficienta online Botosani