De la ce adâncime poate trage apa un hidrofor?

515
De la ce adâncime poate trage apa un hidrofor?

Conexiunea la sistemul de alimentare cu apă potabilă poate prezenta adesea probleme de funcționare sau poate lipsi cu desăvârșire în zonele rurale izolate. Dacă vrei să renovezi o casă veche sau să te ocupi de modernizarea unei case de vacanță, instalarea unui hidrofor te va scăpa de această problemă.

Acesta reprezintă o soluție ideală atât pentru casele în care nu există conexiune la apa curentă, dar și ca alternativă, dacă locuința se află într-o zonă cu întreruperi dese de apă.

Iată de la ce adâncimi poate trage apa un hidrofor și motive pentru a-l alege:

Ce tipuri de hidrofoare există și de la ce adâncimi pot trage apa?

Hidrofoarele sunt diferite în funcție de model și specificații, detalii care influențează și adâncimea de la care pot trage apă. Iată care sunt acestea și ce caracteristici au:

  • Hidrofor de suprafață

După cum indică și numele, hidroforul de suprafață funcționează la adâncimi reduse, de maximum 8-9 metri. Trebuie să ții cont de adâncimea pânzei freatice sau a puțului pe care vrei să-l exploatezi, chiar dacă un hidrofor obișnuit, de suprafață, poate oferi o cantitate suficientă de apă.

  • Hidrofor cu pompă cu ejector

Acesta poate trage apa de la adâncimi mai mari de 8-9 metri, dar mai mici de 25 de metri. Chiar dacă acesta este instalat tot la suprafață, pompa este dotată cu un ejector, care aduce un plus de presiune.

  • Hidrofor cu pompă submersibilă

Hidroforul cu pompă submersibilă este un hidrofor de mare adâncime, care poate trage apa de la adâncimi mai mari de 25 de metri. Pompa hidroforului este amplasată sub nivelul apei, motiv pentru care poate funcționa și acolo unde pânza freatică este la un nivel de 40 de metri adâncime.

Pe lângă adâncimea de la care poate fi trasă apa, hidroforul se alege și în funcție de capacitatea rezervorului. Acest lucru depinde de cantitatea de apă de care ai nevoie. Mai exact, dacă îl folosești pentru sisteme de irigație, cantitatea de apă folosită va fi una medie, iar dacă alimentezi o casă de vacanță cu apă și o folosești ocazional, poți alege un hidrofor cu rezervor de dimensiuni mai mici.

Unde și cum este recomandat să amplasezi hidroforul?

Hidroforul este un aparat care poate fi afectat de îngheț în lunile reci ale anului, de aceea este recomandat să îl instalezi într-o încăpere izolată termic. Zgomotul pe care îl face un hidrofor nu îți permite nici să-l amplasezi în spațiul în care locuiești sau foarte aproape de acesta.

În mod ideal, hidroforul trebuie amplasat deasupra puțului sau în apropierea acestuia, pentru a reduce lungimea țevilor necesare pentru funcționarea acestuia. Practic, hidroforul trebuie să aibă un cămin bine izolat și protejat, la o adâncime de cel puțin 70 de centimetri, pentru a evita înghețul.

Este recomandat să se instaleze și un filtru la intrarea apei în hidrofor, pentru a evita contaminarea apei cu reziduuri sau murdărie din exterior. De asemenea, un filtru va împiedica accesul gunoaielor care pot afecta părțile interne ale hidroforului.

Ține cont de toate detaliile când alegi hidroforul pentru casa ta sau pentru activitățile agricole. Cu cât cunoști mai bine nevoile de consum și adâncimea sursei de apă, cu atât va fi mai ușor să achiziționezi cel mai bun hidrofor.

agentie SEO & promovare eficienta online Botosani